SSI SCHÄFER – wat doen we?

SSI SCHÄFER is een van de grootste full-range leveranciers en componentenfabrikanten voor intralogistiek in de wereld. Of het nu gaat om het inrichten van een manueel magazijn, een dynamisch magazijn of de realisatie van complexe geautomatiseerde logistieke projecten met een warehouse management systeem. Als turn-key leverancier is SSI SCHÄFER dé partner voor elke intralogistieke oplossing.

 

Marktsectoren

 • Fashion
 • Industrie
 • Food Retail
 • Food & Beverage
 • Healthcare & Cosmetics
 • Retail & Wholesale

 

Ons productportfolio

Van legbordstellingen, palletstellingen, verrijdbare palletstellingen, allerlei soorten bakken en mezzanines tot complete AGV of LogiMat systemen. En van dynamische opslag- en logistieke systemen tot complete warehouse managementsystemen…

SSI SCHÄFER ontwerpt, adviseert, ontwikkelt, plant en produceert systemen voor magazijnen en industriële productiebedrijven.

Verder leveren we ook nog klantspecifieke after-sales service en onderhoud. Het portfolio omvat manuele en geautomatiseerde oplossingen voor opslag, transport, orderverzamelen en sorteren.

Bovendien is SSI SCHÄFER een toonaangevende aanbieder van modulaire, regelmatig geüpdatete software voor intralogistiek. 

Passie voor intralogisitieke uitdagingen

In een wereld die steeds meer wordt gestuurd door digitalisering en maximale flexibiliteit vereist, creëren onze medewerkers slimme logistieke oplossingen met state-of-the-art technologieën. Samen werken we in een inspirerende, innovatieve en veilige werkomgeving. Onze opdrachtgevers zijn veelal A-merken met de meest uiteenlopende logistieke, technische en IT-systemen.

Iedere dag creëren wij met meer dan 10.000 medewerkers in circa 70 werkmaatschappijen en 10 fabrieken wereldwijd slimme totaaloplossingen voor de logistieke vraag van morgen. Kort samengevat: Think Tomorrow

 

 • 1935

  Bouw van eerste trasportbakken door oprichter Fritz Schäfer.

 • 1937

  Productie van vervaardigde plaatwerkproducten in eigen fabriek van start.

 • 1953

  De mijlpaal. De revolutionaire Fix-magazijnbak wordt ontwikkeld.

 • 1961

  Internationaalisering: De eerste buitenlandse dochter in Zwitserland.

 • 1972

  Innovaties: magazijnstellingen, draaistapelbakken en hoogbouwmagazijnen.

 • 2008

  Automation: software-expert Salomon Automation wordt geïntergreerd.

 • 2017

  Alle dochterbedrijven worden samengevoegd. Nu #1 wereldwijd.

Waar zijn we gevestigd? 

Met het hoofdkantoor in Neunkirchen (Duitsland) heeft SSI SCHÄFER wereldwijd circa 10.000 medewerkers in dienst, zeven nationale en internationale productielocaties en circa 70 wereldwijd opererende dochterondernemingen. Op zes continenten ontwikkelt en implementeert SSI SCHÄFER innovatieve concepten en oplossingen voor verschillende industrieën en branches. Op die manier geeft SSI SCHÄFER vorm aan de toekomst van de intralogistiek. 

 

SSI SCHÄFER BENE

SSI SCHÄFER BENE is een samenwerkingsverband tussen de landen België en Nederland. Als de meest populaire logistieke hotspot in Europa, hebben beide landen krachten gebundeld en met onze expertise stellen wij onze klanten in staat betere bedrijfsprestaties te bereiken door intelligente processen. Ons Nederlandse kantoor bevindt zich in Oosterhout (Gld.) en ons Belgische kantoor in Leuven.

Het BENE-team

Het BENE-team is de afgelopen jaren voortdurend gegroeid en onze kantoren zijn nu een thuis voor Sales, Solutions Design Engineering Group, Project Management, Customer Service en  Support, IT-afdeling en Administratieve Ondersteuning.

Onder onze competenties in BENE, hebben we ontwerp-ingenieurs, die met klanten samenwerken om individuele magazijnoplossingen te creëren die bijdragen aan de operationele efficiëntie. Ons ervaren projectrealisatie team is altijd, samen met de SSI SCHÄFER montage groep, ter plaatse om projecten en het installatieproces naadloos te laten verlopen.

Ons lokale team van IT-specialisten is verantwoordelijk voor het leveren van IT-ondersteuning voor projecten en service - van PLC programmering tot de integratie van WMS (WAMAS). Onze lokale Customer en Service Support teams kunnen zorgen voor alle logistieke behoeften van de klant, van 24/7 technische ondersteuning tot alledaagse vragen.

Doordat we alle afdelingen en competenties onder één lokaal dak hebben stelt het SSI SCHÄFER in staat om snel te reageren en veranderingen van onze klanten door te voeren.

Waarom zou je willen werken bij SSI SCHÄFER?

Ondanks dat we internationaal zo groot zijn, zijn we lokaal een relatief kleine organisatie waar mensen elkaar kennen en waar we het belangrijk vinden dat iedereen met plezier werkt. We staan open voor tips en advies en als je een goed idee hebt, wordt er naar geluisterd. Bij SSI SCHÄFER is nog niet alles tot in de details uitgewerkt, dat is soms wel eens lastig, maar dat geeft juist ook veel mogelijkheden om te bepalen hoe je functie eruit ziet. Je kan je voortdurend doorontwikkelen binnen onze organisatie, zowel nationaal, regionaal als internationaal (mocht je dat willen). Zo hebben we een online opleidingsplatform en mag je op individuele basis extra opleidingen volgen.

Werken in het RM-team

Als RM-teamlid ga je werken met nieuwe, schone apparatuur. Je werkt met de modernste technieken in een sector die groeiend is en waar de werkgelegenheid alleen maar blijft toenemen. Voordeel is ook dat de techniek is aan te leren. Mocht je wat minder ervaring of een opleiding hebben die niet helemaal aansluit, dan kijken we altijd wat je wel kan.

Hoe we iemand de technieken aanleren vinden we heel belangrijk, dus een uitgebreid inwerktraject met opleiding is altijd aanwezig. Je werkt in ploegendienst samen met verschillende mensen en bent op locatie bij de klant. We vinden het belangrijk om te zorgen voor een uitgebalanceerd team zodat er een goede balans is tussen pieken bij storingen en ontspannen bij het onderhoudswerkzaamheden.

Voor Bol.com geldt dat je komt werken in één van de grootste DC’s van Europa, dus dat is behoorlijk indrukwekkend en mooi om op je CV te hebben staan. Als je werkt in het RM-team merk je al snel dat we continu optimaliseren. Dit vraagt assertiviteit en flexibiliteit van onze mensen. Maar geeft ook de mogelijkheid om veel te leren tijdens het werk.

Als RM-teamlid werk je in een leuk team, heel divers van samenstelling. In Roosendaal is Nederlands de voertaal en in Waalwijk is Engels de voertaal omdat we mensen uit allerlei windstreken hebben werken.

Voor beiden geldt dat door het werken in ploegen er niet veel over gewerkt hoeft te worden, omdat je je werk over kan dragen aan de volgende.

De sollicitatieprocedure

 

 • Na jouw online sollicitatie nemen we binnen één week contact op.
 • Wanneer je achtergrond aansluit bij één van onze vacatures, nemen we telefonisch contact op om zo kort kennis te maken. Daarbij bespreken we o.a. de vacature en arbeidsvoorwaarden, zodat we allebei weten of dit past.
 • Nadat we je telefonisch gesproken hebben en beiden tot de conclusie komen dat de functie past, nodigen wij je uit voor een persoonlijke kennismaking.
 • Ben je enthousiast? En zijn wij dat ook, dan bieden wij je een contract aan.
 • Kom je nu niet in aanmerking voor de functie, maar denken we dat er in de toekomst mogelijkheden zijn, dan laten we je dat uiteraard weten.

Ons team

Het team

Petra Stok
Corporate Recruiter
Jessie Vermeire
HR Businesspartner

Heb je een vraag of opmerking?